Home » Blog » Causaal verband: welles/nietes (Tilburg Bruist februari 2019)

Tilburg Bruist CVD Letselschade februari 2019
Tilburg Bruist CVD Letselschade februari 2019

Causaal verband: welles/nietes (Tilburg Bruist februari 2019)

A wordt van achteren aangereden door B. A heeft last van nekklachten en hoofdpijn, maar verwacht dat dit vanzelf overgaat. Na 6 weken heeft A nog steeds klachten en besluit toch maar naar de huisarts te gaan. De verzekeraar van B weigert letselschade te vergoeden, omdat “het causaal verband ontbreekt”.

Wat is een causaal verband?

Een causaal verband is het verband tussen de oorzaak (het auto-ongeluk) en het gevolg (de schade). In dit geval gaat het om de vraag of het auto-ongeval de nek- en hoofdpijnklachten heeft veroorzaakt. A zou deze klachten ook zonder ongeval kunnen hebben gekregen door een andere gebeurtenis.

De verzekeraar heeft ongelijk!

Verzekeraars beroepen zich in whiplashzaken vaak op het ontbreken van het causaal verband. Zij bedoelen dan vaak het medisch causale verband, terwijl in whiplash-zaken het juridisch causale verband bepalend is. In genoemd voorbeeld lukte het mij de verzekeraar ervan te overtuigen dat er wél een juridisch causaal verband aanwezig was, wat leidde tot een erg hoge schadevergoeding.

Weigert de verzekeraar u een schadevergoeding? Of weet u niet waar u recht op heeft? Wees verstandig en vraag mij de juridische haalbaarheid van uw letselschadezaak (gratis) te checken!*

Maak gerust een afspraak.

* Eerste adviesgesprek is gratis


Meer info:

Doe de letselschadetest

Vond u dit artikel waardevol? Vergeet dan niet te delen! Dank u wel!